Om författarna

C T Karlsson

C T Karlsson föddes i Stockholm 1965 och bodde i elva år i Salem. Redan under lågstadiet blev uppsatsskrivning favoritämnet trots läs- och skrivsvårigheter. God fantasi och en lust till berättelser har sedan dess varit en drivkraft. Ibland har motivationen stagnerat och fått sig en törn men den har alltid kommit tillbaka. Året 1976 flyttade hela familjen till Mexiko och C T gick i brittisk skola under några år för att senare gå tillbaka till den svenska skolan.

C T har en mångfacetterad bakgrund så som geolog, banktjänsteman, regionchef inom skånska innovationssystemet och dykinstruktör. Fritidsintressen är många men hundarna springer runt i trädgården där grönskaksodling för husbehov sker om sommaren. Dessutom tillbringas mycket tid i stallet där westernridning på egna hästar står på schemat.

Maj 2016 debuterade C T med Bittert svek, den första fristående delen i deckarserien Falkenbergsmorden och i maj 2017 ger Bokförlaget SOL ut den andra delen, Högt fall.

Idag skriver C T på heltid och bor sedan 2011 i Glommen längs den halländska vackra kusten tillsammans med maken Anders, hundar, kattor och hästar. Barnen är sedan några år utflugna. Dottern Josephine gör Falkenbergsmordens omslag.

”Det är en ynnest att få vara med i denna novellsamling med detta gäng med underbara och kompetenta människor”, säger C T Karlsson.

 

Ulrika Amador

har en underbar talang. En fantastisk förmåga att dra till sig begåvade och trevliga människor. De liksom bara samlas omkring henne och hennes förhoppning är att deras begåvning ska

smitta av sig.

Ulrika är gift och bor i ett litet samhälle utanför Uppsala med man och 15-årig son. Hon har anpassat sin levnadsstandard så att hon kan arbeta halvtid. Den övriga tiden ägnar hon åt träning, ekologisk hudvård, trädgårdsskötsel, nya byggprojekt, men främst åt att skriva.

Äventyr och fantasier i olika former har alltid spelat ihennes huvud då hon begåvats med en fantasi som aldrig tar slut. Hon till och med fäktas i drömmarna på nätterna, så det är farligt att ligga för nära. Men det var först när hon drabbades av cancer 2014 som hon började skriva på riktigt. Hon letade upp skivarkurser och författarforum som har uppmuntrat och hjälpt hennes skrivande. Efter sitt tillfrisknande har hon fortsatt på den banan. Det var så hon kom i kontakt med Novellhotellets härliga grupp. Hon ser nu till att alltid ha en pågående kurs, eller en kurs som snart startar. Man kan aldrig lära sig för mycket. Dessutom jobbar ju hennes

speciella talang (ni vet, den där som gör att hon drar till sig

begåvade och trevliga människor) för högtryck under kurser och i sådana grupper.

För tillfället är hon aktuell med en spänningsroman i äkta Dan Brown-anda som också har ett övernaturligt inslag i form av parallella liv. Femte dagen heter den och ges ut av Marwa Förlag under hösten 2017.

Jan-Eric Boo

Jan-Eric Boo, född 1950 i Hässleholm, har arbetat som polis i 37 år vid polisen i Malmö och Hässleholm. De sista 17 åren innan pensionering arbetade han vid länskriminalens underrättelseenhet i Skåne med den grövsta och den organiserade brottsligheten. Dessutom har Jan-Eric arbetat som civilpolis för såväl FN som EU på Balkan, såväl under som efter kriget. Hans böcker bygger fritt på upplevelser och erfarenheter från sitt yrkesverksamma liv.

 

Skrivandet tog fart i samband med pensioneringen 2013 med boken Livet har sitt pris som handlar om poliserna Michael Lundell och Mirka Salo. En debut som bland annat uppmärksammades i tidningarna Norra Skåne och Skånska Dagbladet. Därefter följde en ettårig distansutbildning i romanskrivande för författarcoachen Ann Ljungberg.

 

I sitt författarskap beskriver Jan-Eric konsekvenser för såväl brottsoffer som brottslingar och dessutom hur poliser påverkas av sitt yrke och det samhälle som de är satta att upprätthålla lag och ordning i. Detta tema fortsätter i den andra polisromanen Döden har sitt pris, som färdigställdes under en vecka i London, Avancerad Romankurs, med Ann Ljungberg som coach.

 

Förutom skrivandet är Jan-Eric Boo numera efter sin pensionering verksam som brottsofferstödjare inom Brottsofferjouren. Övrig tid ägnar han åt sin andra stora hobby, fotografering.

 

Helen Lindholm

Helen Lindholm är en snäll 45-årig tvåbarnsmamma som skriver allt annat än snälla historier. Det blir gärna mörkt och blodigt, sådana historier som hon själv tycker om att läsa. Favoritförfattarna är bland annat Stuart MacBride, Clive Barker, Joe Hill och Stephen King. 2010 gick Helen en kurs i att skriva krimgenom förlaget Ordfront. Efter den kursen har hon gett ut en spänningsroman för unga vuxna, som heter Ulven, samt medverkat i fyra novellantologier. Hon skriver också på en serie böcker, löst baserade på de sju dödssynderna, och Avund och Begär är redan färdiga. Begär kommer att ges ut under 2016 påVisto Förlag.

När Helen inte skriver så läser hon, eller lyssnar på, andras böcker och bloggar om dem på bloggen Läsa & Lyssna (www.lasaochlyssna.wordpress.com). Bloggen börjar alltmer handla om det egna skrivandet också.

Läsa & Lyssna

www.lasaochlyssna.wordpress.com

Läsa & Lyssna - tips om att läsa, lyssna och skriva deckare, skräck och spänning

 

Helen bor tillsammans med en son och en dotter i Avesta i Dalarna. I huset finns också tre katter som gör sitt bästa för att sova på tangentbordet när det är dags att skriva.

 

 

Ann Hempel Pertmann

Vi brukar säga att vi alltid älskat att skriva, vi som filar och drömmer ihop våra bokmanus. Ann Hempel Pertmann är inget undantag. Men det var först för fem år sedan som hon satte sig med en hel roman som bara måste ner på papper. Det föll sig så att make och barn var bortresta en helg. Under lördagen fick hon för sig att skriva ner några stödord till den där romanen vars karaktärer inte kunde hålla tyst i huvudet. Hon ville få ner det så att hon kunde släppa det sedan och gå och diska. Stödorden skulle vara bra om hon fick tid att skriva någon gång. Med fyra barn under nio år så gick det inte, det förstod ju vem som helst. Trettio timmar senare kom familjen hem och där satt Ann med glansig blick vid datorn och hade glömt äta middag. Tangentbordet smattrade.

Hon kunde inte sluta. Så fort hon kom hem från jobbet så satt hon där. Det var en passion. Resultatet var rent skräp, det insåg hon med lite erfarenhet. Men ändå. Allt skrivande därefter är kanske en strävan efter att få återuppleva den där passionen. Visst finns det passion i skrivandet fortfarande, men någon har sagt att inget är som den första fixen.

Texterna kretsar alltid runt kärlek, oftast romantisk sådan, men inte alltid. Hon vill kalla dem för relationsromaner med bred tolkning. Några slänger åt spänningshållet, andra mot feelgood.

Läsare brukar tycka att hon har ett högt driv. En lektör skrev en gång att bildspråk fungerar som lyriska öar i en text som annars är mycket konkret. Det där tyckte hon om.

Ann medverkar i tre novellantologier utgivna av Ariton Förlag med novellerna Brandlarm, Alfasäljarna och Kebnekaise.

 

 

Elisabeth Öhman

Elisabeth är född 1956 i Nyköping och plitade sagor med ovässade blyertspennor redan i sjuårsåldern. Fick på 1970-talet skrivrådet av Astrid

Lindgren att ”öva, öva, öva så mycket du kan och bara skriv, skriv, skriv”!

Gick efter det Lars Hesslinds Författarskola på Marstrand och medverkade

i radioprogrammet Boktornet med en novell. Har nu arbetat närmare 40 år

som frilansande journalist, copywriter och skribent.

Debuterade 2015 med reportageboken Svenska Ostron – havets juveler

på Votum & Gullers Förlag. Debutantporträttet publicerades i Svensk Bokhandel ”Vårens böcker 2015”. Boken blev uppskattad bland ostronälskare och har nu sålts i över 3 000 ex.

För drygt ett år sedan vann Elisabeth författarcoachen Ann Ljungb

ergs synopsistävling bland 198 bidrag och är sedan dess sysselsatt med äventyrsskrönan Drottningklockan som nu är i slutredigeringsfasen. Hon

har under tiden läst en ettårig kurs i romanskrivande och deltagit i

avancerade romanverkstäder i London och New York.

Elisabeth bor på Öland med mannen Janne och taxen Pocahonta.

 

 

Ewa Broberg

Är fembarnsmamman som startade och driver Marwa Förlag. Under 2017 debuterar hon med första delen i trilogin om Friskyttarna, som handlar om rebeller i en nära framtid i det som en gång kallades Sverige. Hon medverkar i antologin Över en sommarfika med novellen Södergök på Ariton Förlag, som rim-makare i novellantologierna Grimm och Grimm Darker på Marchetti Förlag (2017). Hon har även med ett bidrag i Alfabetsprojektet som ges ut i samarbete med Idus Förlag under hösten 2017.

Ewa har under flera år ägnat sig åt studier i litteraturvetenskap, där hon fördjupat sig inom barn- och ungdomslitteratur, samt skräck och fantastik. En alldeles särskild låga brinner för vampyrer.

För närvarande arbetar hon med de återstående delarna i Friskytts-trilogin och en barnbok inom fantasygenren.

Hon driver också bloggen lagomlycklig.nu, där hon bland annat bjuder på författarintervjuer, recensioner och annat smått och gott som handlar om skrivande och läsande.

Målet är givetvis att kunna leva på sitt skrivande, men tills den drömmen slagit in, arbetar hon deltid som iva-sjuksköterska i hemstaden Motala.

Novellhotellet

info@novellhotellet.se